Jim Carrey emekli oluyor

Kağan Soytorun


Jim Carrey, Kaynak: Access (YouTube)


Jim Carrey yaklaşık 50 yıllık kariyerine son vermeyi düşündüğünü açıkladı. Ünlü aktör, Sonic the Hedgehod 2 filminin basın turlarından sonra mükemmel bir senaryoyla karşılaşmazsa kariyerini noktalamayı düşünüyor.


Jim Carrey, popüler video oyun serisi Sonic'in devam filmi Sonic The Hedgehod 2 ile vizyonda yerini alacak.

8 Nisan 2022'de gösterime çıkacak olan filmde, ilkinde olduğu gibi, Dr. Robotnik isimli bir megalomanyağı canlandıran Carrey'nin yanı sıra, Ben Schwartz, James Marsden, Tika Sumpter gibi isimler yer alıyor. Filmin yönetmenlik koltuğunda da Jeff Fowler bulunuyor. 

Filmin tanıtım röportajları dolayısıyla Access Hollywood kanalına konuşan yıldız, hayranlarına üzücü haberi verdi. Kariyerinde 'yeterince' şey yaptığını söyleyen Jim Carrey, kusursuz bir senaryoyla karşılaşmadığı takdirde oyunculuğa ara verdiğini açıkladı.

Emeklilik konusunda oldukça ciddi olduğunu vurgulayan ünlü aktör şu ifadeleri kullandı: 

"Altın mürekkeple yazılmış, melekler tarafından indirilen ve insanların görmesine değer bir iş önüme sunulursa, yola devam edebilirim. Fakat şimdilik bir ara veriyorum. Tuval başında saatler geçirerek resim yapmayı, sakin ve ruhsal hayatımı gerçekten seviyorum. Öyle hissediyorum ki bunu başka bir ünlüden duymanız çok zor ama yeterince şey yaptığımı hissediyorum. Bu benim için yeterli. Ben yeterliyim."




Dilerseniz Carrey'nin 'yeterince' şey yaptığı kariyerine bir göz atalım:


In Living Color

                In Living Color, Jim Carrey, 1993, Kaynak: corvetteforum.com


Kariyerinin ilk yıllarında TV dizilerinde aldığı küçük rollerle oyunculuk dünyasına atıldı.1990'dan 1994'e kadar Fox'ta yayınlanan In Living Color isimli komedi skeç programına 1993'te dahil olan Carrey, ilk çıkışını burada yaptı.



Ace Ventura: Pet Detective

                                                                  Hayvan Dedektifi, Jim Carrey, 1994, Kaynak: nme.com


Televizyon dünyasından sinema dünyasına geçiş yapan Carrey, Ace Ventura isimli bir dedektifi canlandırdığı bu filmde kaçırılmış hayvanların peşine düşer. Polis departmanında çalışan Ventura, iş arkadaşları tarafından hiç sevilmeyen, garip bulunan ve hayvanlara karşı zaafıyla bilinen biridir. 

Jim Carrey, ilk sinema deneyiminde bu filmle büyük bir hasılat geliri elde etti.  




The Mask

                   The Mask, Jim Carrey, 1994, Kaynak: beyazperde.com             


Bankacılıkla geçimini sağlayan Stanley Ipkiss, toplum tarafından itibar edilmeyen, hor görülen biridir. Kötü günler geçiren Ipkiss, yolda yürürken denizde parlayan bir şey görür. Bir insanın boğulduğunu zannederek denize doğru koşar, beklentisinin aksine bir maske ile karşılaşır. Stanley'nin eve götürdüğü maske, ona süper güçler kazandırır ve böylece macera başlar.

Cameron Diaz'la rol aldığı bu filmde asıl çıkışını yapan Carrey, gişe rekoru kıran filmin başrol oyuncusuydu.



Dumb and Dumber

         Salak ile Avanak, Jim Carrey, 1994, Kaynak: medium.com

Lloyd Christmas, girdiği işleri sık sık değiştiren, hayata tam manasıyla tutunamayan ve zeka problemi olan biridir. Havaalanında karşılaştığı ve ilk görüşte aşık olduğu kadın, çantasını havaalanında unutmuş, uçakla Colorado'da bir bölge olan Aspen'in yolunu tutmuştur. Bunu fırsat bilen Lloyd, kendisiyle benzer nitelikleri taşıyan Harry'i de yanına alarak Aspen'in yolunu tutar ve çantayı kadına ulaştırmaya çalışır. Bu esnada da karakterlerin başından komik olaylar geçer.

Başrolünü Jeff Daniels'la paylaşan Jim Carrey, bu filmle birlikte ününe ün kattı.



Ace Ventura: When Nature Calls

              Hayvan Dedektifi 2, Jim Carrey, 1995, Kaynak: indiewire.com


Serinin devam filminde bir kez daha karşımıza çıkan ünlü aktör, performansıyla MTV Film Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu seçildi.



The Cable Guy

     Baş Belası, Jim Carrey, 1996, Kaynak: screenrant.com

Evlenme teklifi ettiği sevgilisinin, "Hayır" cevabı vermesinin ardından başka bir eve taşınan Steven, yeni evine kablolu televizyon bağlatmaya karar verir. İşi en ucuz yoldan halletmek isteyen Steven, kablolu TV kurulumu için Çatlak Chip Douglas'ı çağırır. Chip Douglas, Steven'ın dostu olmak ister ve onun hayatını zindana çevirir. 

The Cable Guy'da canlandırdığı Chip Douglas karakteriyle birlikte Jim Carrey, MTV Film Ödüllerinde En İyi Kötü Karakter ve En İyi Komedi Performansı Ödüllerinin sahibi oldu.



Liar Liar

                 Yalancı Yalancı, Jim Carrey, 1997, Kaynak: commonsensemedia.com

Avukat Fletcher Reede, 5 yaşındaki oğlu Max'in doğum partisine gitmemek için yalan söyler. Çünkü patronu Miranda'yla sevişmektedir. Max de pastasının mumlarını üflerken bir dilek diler. Dileği, babasının yalan söylemeyi bırakması üzerinedir. Bunun üzerine Fletcher, yalansız bir hayatla baş başa kalır. 

Liar Liar'da gösterdiği oyunculukla birlikte Carrey, MTV Film Ödüllerinde En İyi Komedi Performansı Ödülünü kazandı.



The Truman Show

        The Truman Show filminde Jim Carrey, 1998, beyazperde.com

1998 yılıyla beraber Carrey, sinema ve TV ekranlarında canlandırdığı "komik" karakterlerden uzaklaşarak, The Truman Show (1998), Man on the Moon (1999) ve Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) ve adlı filmlerde başarılı bir drama aktörü olduğunu da ispatladı.

The Truman Show'la MTV Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu, Altın Küre Ödüllerinde En İyi Drama Oyuncusu Ödüllerini kazandı.



Man of The Moon

                                                                   Aydaki Adam, Jim Carrey, 1999, Kaynak: mubi.com
Normalde gece kulüplerinde tek kişilik gösterileriyle bilinen komedyen Andy Kaufmann, Saturday Night Live'la ilk kez televizyonda boy gösterir. Sergilediği performansla menajer George Shapiro'nun ilgisini çeker. Shapiro'nun yardımıyla kendi şovunu yapmaya başlar. Nerede rol yapıp yapmadığı anlaşılamayan Kaufmann'ın tarzıı, seyircinin de ilgisini çeker ve hikaye devam eder.

Bu filmde gösterdiği performansla Boston Society of Film Critics'ten En İyi Oyuncu Ödülünü, Altın Küre'den En İyi Komedi veya Müzikal Oyuncusu Ödülünü kazandı.



Eternal Sunshine of the Spotless Mind

     Sil Baştan, Jim Carrey, 2004, Kaynak: looper.com
Joel Barish ve Clementine Kruczynski bir kumsalda tanışırlar. Karakter olarak birbirinden oldukça farklı olan bu ikili, zamanla birbirlerini sevmeye başlarlar. Joel içine kapanık ve mantıklı biriyken, Clementine dışa dönük ve duygularıyla ön plana çıkan bir karakterdir. Bu farklılıklardan doğan sorunlar sebebiyle ikili, zamanla birbirinden kopar.

Jim Carrey, bu filmde Kate Winslet, Mark Ruffalo, Kristen Dunst gibi önemli oyuncularla birlikte rol aldı. Oscar Ödülünü kazanan film, IMDB'de 100. sırada bulunuyor.








Yorumlar

Popüler Yayınlar